Jdi na obsah Jdi na menu
 


Morče divoké - předek našich morčat

25. 6. 2015

Morče divoké

Žijí v mírném pásmu ve Střední a Jižní Americe, od Kolumbie až po Chile a Argentinu. V oblasti And se vyskytují až do nadmořské výšky 5000 m n. m.. Jsou drobná, štíhlá jako lasička a jejich srst je dobře přizpůsobena okolí. Aktivní jsou až za soumraku, Kdy začnou po vyšlapaných pěšinkách přebíhat mezi norami. Hlavním zdrojem jejich potravy jsou tvrdá stébla trav a bylinky. Žijí v koloniích 20 až 40 zvířat. Divoká morčata jsou agresivnější, pozornější a také plašší než naše domácí morčata.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

Poslední fotografie



Archiv

Kalendář
<< únor / 2020 >>


Statistiky

Online: 2
Celkem: 83411
Měsíc: 2602
Den: 73